Konstlabbet

Under vår- och höstterminerna är det möjligt för barn i årskurs F till 6 att delta i Konstlabbet på onsdag eftermiddag i Rejmyre Art Labs lokaler i Rejmyre Hantverksby.

Välkommen att ansöka om plats: https://sefinspang.speedadmin.dk/registration#/
För mer info kontakta: cecilia.castro@finspang.se eller info@rejmyreartlab.org

Konstlabbet är en del av Rejmyre Art Lab som riktar sig till barn och unga i Rejmyre och Brenäs med omnejd. Genom konst och skapande utforskar vi frågeställningar som berör platsen och använder konst som en undersökande metod. På Konstlabbet arbetar vi tillsammans med att utforska ett tema, med hjälp av olika konstnärliga material och tekniker samt vår fantasi. Programmet bygger på tvärvetenskaplig grund där barnen får möta experter från olika områden, både konstnärer och forskare.

Under hösten 2023 har Konstlabbet arbetat med temat Transformation och på olika sätt försökt få grepp om det föränderliga. Konstlabbet arbetar ofta med teman som relaterar till Rejmyre Art Labs forskningsnoder. På så sätt skapar barnen ett viktigt bidrag till det konstnärliga utforskandet som pågår inom Rejmyre Art Lab. Vi tar också inspiration från möten med de konstnärer som använder projektateljén i Tillflyktspaviljongen som ligger precis bredvid Konstlabbet.

Ofta visas resultatet från terminens verksamhet som en utställning i Konsthallen Engelska Magasinet.Konstlabbet håller i workshops för barn och vuxna i samband med vernissage och olika events som sker i Rejmyre och ibland genomförs konst-kollo-verksamhet under skolloven. 

Konstpedagoger: Cecilia Castro & Isabelle Nilsson

De första tre åren av projektet finansierades av Allmänna Arvsfonden och nu fortsätter verksamheten i Rejmyre Art Labs regi, i samarbete med Kulturskolan/Finspångs kommun.

Nedan kan ni kika på en video om Konstlabbets verksamhet från 2021-2022.

Workshop video 2022
Konstlabbets researchgrupp forskar med konstnären David Larsson i sommarkonstkollot 2021.
Funders logos